Meny
Varukorg 0
Vi har stängt för sommaren och tar inte emot beställningar!

Dags att så - Chili

För de som vill ge sin mat lite extra hetta i sommar så börjar det bli dags att så sin chili. De flesta chilisorter har relativt lång utvecklingstid och bör komma i jorden under Februari. Annars hinner de inte utvecklas tillräckligt inför utplanteringen.

Så fröerna ytligt i såkrukor fyllda med såjord och håll sådden varm, cirka 22-25 graders jordtemperatur. Sådden bör även ha en jämn fuktighet vilket lättare uppnås i ett miniväxthus eller dylikt. När plantorna kommit upp behöver de extraljus för

bästa resultat. När de har blivit så pass stora att de är hanterbara skolas de om i varsin kruka med blomjord.

Plantorna bör avhärdas ordentligt och odlas i varmt och skyddat läge. Chili ogillar nattemperaturer under 10 grader. Bäst trivs de i kruka, gärna svarta sådana, där jorden hålls varm. Finns möjligheten så trivs de såklart utmärkt i växthus. Chili härstammar från Sydamerika, där de odlats i tusentals år, och vill således ha det varmt och soligt för att utvecklas optimalt och producera många chilifrukter.


I slutet av växtsäsongen kan man toppa plantorna för att de sista frukterna ska hinna mogna. Flera av våra chilisorter går att övervintra inomhus och plantorna kan bli riktigt praktfulla med några år på nacken. Klicka här för att botanisera bland våra chilisorter!


Dela den här artikelnFör mer inspiration

Titta vidare på vår förstasida >
Följ oss på Facebook >

← Äldre inlägg Nyare inlägg →