Meny
Cart

Om oss

Rara Växter är ett litet familjeföretag som grundades 1987 av Ulla Hedmalm. Hon tyckte att det svenska fröutbudet var tämligen tråkigt och enahanda. Ambitionen har alltid varit att erbjuda våra kunder annorlunda sorter som inte är så lätta att få tag på. Genom åren har vi byggt upp ett nätverk av riktigt duktiga leverantörer. De leverantörer vi samarbetar med är specialiserade på annorlunda kultivarer. Vi köper aldrig in fröer via mellanhänder utan har alltid direkt kontakt med förädlingsbolagen. Detta är en mycket stor fördel för oss men även för dig som kund. Om du har några frågor så kan vi alltid få besked direkt hos ansvarigt bolag. Många gånger direkt av den person som tagit fram sorten.

Varje fröpåse handpackas av oss och vi erbjuder i möjligaste mån ekologiskt odlade fröer. Naturligtvis säljer vi inga genmanipulerade sorter. 

Ulla som grundade Rara Växter gick hastigt bort i början av 2014. Det kom väldigt plötsligt och i början var det svårt att veta hur och om vi skulle driva företaget vidare utan henne. Slutligen bestämde vi oss för att kavla upp ärmarna och göra vårt bästa! Säsongen 2015 byggde vi upp en helt ny nätbutikslösning och en bättre lagerlösning vilket gör att vi kan ge dig som kund ännu bättre och snabbare service.

Vi hoppas att du hittar något av intresse i vårt sortiment. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss med frågor och önskemål. För större kvantitet av någon sort lämnar vi gärna en offert.

Vänliga trädgårdshälsningar,

Frida, Calle och Patrik


För mer inspiration

Titta vidare på vår förstasida >
Följ oss på Facebook >